Vítejte na oficiálních stránkách

Farní ples

Recept na farní ples? Tak to je nejdřív hodně práce a potom hodně zábavy. Řeknete si - stojí to za to? No jistě, jinak bychom do toho letos znovu nešli.

To se sejde pár mistrů kuchařů dobrovolníků, kteří si rozdělí funkce, většinou vyjde i několik na jednoho. Pak se připraví a seženou ingredience. Obsluha v baru, šatnáři, hudba, moderátoři, obejdou se sponzoři, natisknou vstupenky a lístky do tomboly, seženou se lidé, kteří přichystají sál (a také ho posléze uklidí), a to ještě zdaleka není hotovo. Všechno ovšem řídí zkušený šéfkuchař (v našem případě pan farář), takže se dílo (nebo aspoň většina) podaří,

A když už se vám zdá, že je vše akorát, přijde sobota večer. Do vyzdobené haly přichází první hosté, farníci místní i přespolní.

Jako předkrm zatančí děti ze souboru Kuřátko, pak přijde několik lehkých chodů v podobě tanečních sad, a to už jsou všichni při chuti, takže přichází kuchtíci, kteří nabízejí lístky do tomboly. Všem samozřejmě chutnají, takže si dávají "nášup". Pozor půlnoc! Na řadě je tajemství šéfkuchaře. Tombola. Není jí ani málo, ani moc, zkrátka tak akorát, protože víte, co od ní můžete čekat (většinu cen věnují farníci, ale najdou se i překvapení a delikatesy místních sponzorů). A pak jdou v rychlém sledu deserty v podobě polek a valčíků, pro náročné Borověnka vždy přichystá i něco "ostřejšího".

A i když s jídlem roste chuť, razíme heslo v nejlepším přestat. Čeká vás totiž hora nádobí a úklid, ale to už ke každé správné hostině patří. Při pozdně večerním (či brzkém ranním) úklidu se vám na jazyku ještě rozplývají tóny hudebních bonbónků, ale na patře už cítíte příchuť plesu příštího. Připravíte si ho zase tak, jak to máte rádi.

Zkuste to také. Dobrou chuť!