Tehdy odpoledne pršelo

6. března 2010, Pavel Dítě

Pantomimické vystoupení Jany Ungerové a Václava Dostála bylo moc pěkné, velká škoda, že nepřišlo více lidí.

“Tehdy odpoledne pršelo.Vrátila jsem se celá promoklá domů, do prázdného bytu. Od jeho smrti byl pořád tak prázdný… Byla jsem sama úplně mokrá, snad všechno na mě bylo mokré. Nesnáším, když se mi mokré vlasy lepí na krk. Svázala jsem si je do culíku, vypadala jsem najednou jako malá holka. A pak jsem vytáhla staré album s fotografiemi.”

Těmito slovy bylo uvedeno pantomimické představení v kulturním domě pro asi 25 diváků. Děj se odehrával v bytě, do kterého přišla zmoklá mladá žena. Napadlo jí, že by si mohla prohlédnout album s fotografiemi. Při prohlížení vzpomíná na svého manžela, který náhle zemřel.

Fotografie se mění v živé vzpomínky na chvíle prožité s manželem. Ve vystoupení byla řada komických okamžiků, ale také naopak smutné chvíle, kdy ženě zemřel muž v náručí.

Myslím, že většina návštěvníků viděla pantomimické představení na živo poprvé, a proto velkým potleskem a uznáním diváci odměnili herce za jejich krásné vystoupení. Oběma hercům děkujeme, že do Herálce přijeli a zahráli toto představení.