Letní chaloupka

3. července 2011, Tomáš Vodička

Naše čtyři kovbojské dny započaly dětskou mší a opékáním na farní zahradě. Zahráli jsme si míčové hry. Zapojil se i pan farář. Přijel za námi i Kája z kláštera.

Kovbojů se sešlo hodně, Zdenča s Luckou byly rády. Sešel se tu: Kubíček a Tadeášek, Terezka Fialová, Tomáš a Terezka Vodičkovi, Maruška, Jiřík a Jenda Teplý, Dominika Gregorová, Kája Polanská, Bětka Laštovicová, Miky a Matouš Schlosserovi.

Druhý den jsme slavnostně zahájili vyvěšením vlajky a slavnostním nástupem. Hráli jsme u rybníku hry ,, lov králíků a línou stonožku‘‘, které nás velmi bavily. Odpoledne jsme měli připravenou dětskou olympiádu s opičí dráhou.

Nejlepší z nás byli sladce odměněni. Večer za námi přijel i kovboj Billy ze Šiklova Mlýna, který nám předváděl kousky s bičem, lasem a koltem.

Třetí den nám Lucka se Zdenčou přečetly příběh zlatokopa a bandity Jacka. Podle mapy jsme měli najít místo, kde Jack našel zlato a také, kde zemřel. Na lístku bylo napsané: ZDE ZEMŘEL JACK, BANDITA NEJVĚTŠÍ.

Když jsme jeho hrob našli, mohli jsme si zkusit, jaké to bylo rýžovat zlato. Večer jsme zakončili stezkou odvahy. Měli jsme najít lupiče na něhož byl vypsán zatykač.



Videa z Letní chaloupky: