Zimní chaloupka

4. března 2012, Marie Teplá

Jako každoročně tak i letos se díky Lucce a Zdenči pořádala zimní chaloupka. Hned na uvítání nám zahrála naše hymna „Grónská zem“ od Jaromíra Nohavici. Také nás spolu s hymnou přivítali obyvatelé severního pólu čili Inuité.

K večeři jsme měli vynikající těstoviny se salámem. Jako večerní program jsme si zvolily klasické stolní hry. Druhý den byla cesta kolem světa po faře, kde jsme museli hledat města Grónska a okolní moře a oceány.

Poté byla zapeklitější hra, kde jsme museli opustit pozemky fary a najít zásoby na přežití. Za úkol bylo najít: pšenici, pomeranče a nejsevernější položené stavení v Herálci. Jako bonus bylo za úkol najít erb s ledním medvědem.

Po obědě byla malá siesta a pak jsme se vydali za dalším dobrodružstvím. Úkol byl zajet pro svůj tým co nejlepší čas na nestabilních a poloztrouchnivělých lyžích z minulého století a co nejvícekrát se trefit do terče. Večer jsme šli na křížovou cestu. Po večeři byl pro nás připraven krásný večerní program. Naši vedoucí pro nás připravili hru Dobití severního pólu.

Atmosféra byla příjemná a přišli i někteří rodiče. Třetí den byl asi nejveselejší. Oblékli jsme se jako praví dobyvatelé severního pólu a vyrazili jsme do samoobsluhy pro rohlíky. Po návratu byla pro nás připravena olympiáda. Bylo 12 úkolů, avšak nejvíce se nám líbilo potápěním se hlavou v lavoru.

Po vydatném obědě nastala nejhorší část a to dobytí severní pólu. Cestou nás čekali velice obtížné úkoly, ale nikomu se nic nestalo a všichni jsme došli až na severní pól. Slanou odměnou nám byli zapékané párky v těstíčku. Když jsme po náročném a dlouhém výletě došli zpět na faru, všichni padli na spacáky a odpočívali.

Večer se pro všechny promítal film čertova nevěsta, kde se při filmu jednotlivci pouštěli na stezku odvahy a ty méně odvážlivý šli po dvojicích. Poslední den čili neděle bylo zakončení zimní chaloupky a rozdání medailí nejen všem vytrvalcům ale i všem statečným a poslušným vítězům.