Letní chaloupka 2012

15. července, Zdeňka Gregorová

Téměř půldruhého tisíciletí uplynulo od doby, kdy neznámý mladý král Artuš hájil Británii proti saským vetřelcům. Jeho jméno však nezůstalo jen na stránkách historie. Naopak! Během následujících věků se proměnilo v legendu rytířství a rytířů bájného kulatého stolu.

I my jsme se nechali unášet časem a vydali jsme se společně na hrad Camelot. Přivítala nás královna Guenevere, manželka krále Artuše. Oznámila nám, že král byl v boji raněn a nemá dost sil, aby svoji zemi uchránil. Podle Merlinova proroctví jej může zachránit jedině Excalibur – meč s čarovnými schopnostmi. Tento meč, ale Merlin tajně ukryl a my jsme měli za úkol ho najít. Pro získání meče jsme museli překonat mnoho zkoušek.

Byli jsme rozděleni do dvou družin a hned nás čekal nelehký úkol a to vymyslet prapor s rodovým znakem. Dostalo se nám pocty, že nás opět navštívila královna Guenevere a slavnostně zahájila královský turnaj. Čekalo nás několik nelehkých úkolů: klání na koních, souboj v bažinách, souboj slepých rytířů, boj s řemdihy, šerm atd. Za každý splněný úkol jsme dostávali stříbrné mince. Splněním těchto úkolů jsme se přiblížili k záchraně Artuše, ale to nejdůležitější nám chybělo, a to najití Excaliburu.

Naše klání bylo zakončeno pasováním do rytířského stavu.